IT sikkerhed

It-sikkerhed er et problem, der skal tages alvorligt. Hackere, der vil sprede en virus, have adgang til dine dokumenter, betalingsinformationer eller personlige oplysninger, finder hele tiden nye veje. Vær derfor opmærksom, og tag dine forholdsregler! Opdatering og sund fornuft er de bedste råd, vi kan give.

Gode råd til at forbedre it-sikkerheden

1. Opdater alle "ikke Windows" programmer
For eksempel Java, Adobe Flash Player. Du kan også lade programmet Heimdal gøre det.
Læs mere om Heimdal og hent programmet her.

2. Brug automatisk opdatering til Windows 8.1 eller 10
Du kan indstille din pc til at hente opdateringer og sikkerhedsopdatering automatisk. Du kan også hente dem manuelt.

Windows 10
Vælg knappen "Start". Derefter "Indstillinger" "Opdatering og sikkerhed" "Windows Update". Tryk på "Søg efter opdateringer".

Windows 8.1: Vælg "Indstillinger" "Skift pc-indstillinger" "Opdatering og genoprettelse" "Windows Update". Søg efter opdateringer med "Undersøg nu".
Windows 7 og 8 opdateres ikke mere.

3. Brug et stærkt password
Dit password skal indeholde tegn, tal og store og små bogstaver. For eksempel er dUk+12diG bedre en ole1234 - som skal udskiftes mindst to gange om året.

4. Brug et opdateret virusprogram
Gratisprogrammet AVG vandt it-sikkerhedsvirksomheden CSIS' test i december 2016.
Hent AVG her

5. Sund fornuft
Klik ikke på links fra Nets, banker osv. med "dårligt design" og maskinoversat tekst! Slet ikke, hvis du ikke bruger dem, der sender noget til dig! Får du beskeden: "Opdater din Nets oplysning her," så hold musen henover, så du kan se adressen til linket. Her er det "ccbtr.org/…. ". Sund fornuft siger, at det burde hedde noget med nets.dk eller nets.eu. Dette link er altså ikke sikkert.

IT sikkerhed Nets.jpg

6. Flyt spam
Hvis du har en xxx@lof.dk e-mail adresse, så smid de falske mail i spamfiltret i mappen:
Flyt SPAM hertil (Offentlig) - som ligger i mappen "Uønskede e-mails" under "Offentlige mapper". Vi registrerer alle spam mails og forsøger at sætte filtre op mod afsenderne. Jo flere eksempler, vi har, jo lettere er det for os at arbejde på.

Spam mails flyt.jpg

7. Scan din pc
Klik aldrig på et billede der siger "du har 117 vira - skal vi hjælpe dig." Beskeden betyder, at en virus er sluppet igennem dit virusprogram. Det er derfor vigtigt, at du får scannet din pc med for eksempel F-Secure Online Scanner

Sidst opdateret marts 2017

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling