Ansættelsesret ved smitte

Hvis en underviser bliver syg med Corona
Her gælder de helt almindelige ansættelsesvilkår, hvor underviseren kan være berettiget til sygedagpenge, hvis beskæftigelseskravet er opnået. En del aftenskoler vælger ved sygdom at tilbyde erstatningsundervisning på et senere tidspunkt, så deltagerne får det antal lektioner, de har krav på. Se mere om ansættelsesvilkår

Såfremt en underviser er berettiget til at modtage sygedagpenge, er I som arbejdsgiver berettiget til at modtage refusion fra 1. syge- eller selvisoleringsdag. Normalt vil I først kunne få refusion efter 30 dage, men det er ændret for Corona. Det er dog vigtigt, at selvisoleringen er foranledigt af en læge eller smittesporingsappen. 

Hvis en underviser har mistanke om at være smittet med Corona
Underviseren skal naturligvis respektere risikoen og kan ikke møde på arbejde. Situationen skal betragtes som en sygemelding. Hvis man i aftenskolen har lavet lokale kommunale aftaler om at kunne bruge tilskuddet til at gennemføre fjernundervisning, og deltagerne har været bekendt med det, kan undervisningen gennemføres on-line eller udskydes indtil underviseren er blevet testet negativ. 

Karantæne efter rejse i orange lande (karantænelande)
Hvis underviseren selvforskyldt har udsat sig for smitte og skal i karantæne efter at have rejst i regioner og lande, som frarådes i Udenrigsministeriets rejsevejledning, er der ikke tale om en sygemelding, og underviseren har ikke krav på løn eller sygedagpenge i karantæneperioden. Se orange regioner og lande på Udenrigsministreriets hjemmeside her

Andre Corona-relaterede aflysninger
Hvis en underviser er nødsaget til at aflyse undervisning pga. egne børn, der hjemsendes fra daginstitution eller skole, kan det være relevant for vedkommende at undersøge, om der er hjælp at hente via trepartsaftalen fra 1. oktober 2020. Vær opmærksom på, at også her gælder beskæftigelseskravet. Se pressemeddelelsen fra Beskæftigelsesministeriet.

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling