Corona

Her samler vi vores information om, hvordan vi forholder os til coronavirus og de konsekvenser, det har for LOF.  For at lette arbejdet for os alle, har vi samlet informationen om vores forskellige tiltag i menupunkterne til venstre. Dokumenter finder I til højre. Siden opdateres løbende.

Retninsgliner for efterårets undervisning

Kulturministeren har samlet de berørte foreningers og organisationers ledere, repræsentanter for brancheorganisationer og lign., faglige organisationer og relevante myndigheder mv. i et sektorpartnerskab. Du kan læse de opdaterede retningslinierne her (Sidst opdateret den 23 oktober): 

https://kum.dk/fileadmin/_kum/3_Temaer_og_kampagner/Covid-19/Retningslinjer_for_genaabning/2020_oktober/Retningslinjer_for_indendoers_idraets-_og_foreningsliv__samt_idraets-_og_fritidsfaciliteter.pdf

Forsamlingsforbud 

En LOF afdeling, kan afholde undervisning på 2 måder. Enten med max 10 personer eller max 500 personer.

10 personer (9 deltagere og 1 underviser): 

Dette er udgansgpunktet. Dette gælder alle bevægelseshold og andre hold der ikke er alm klasse undervising. Det kan betyde at nogle hold må deles for at vi kan overholde de nye vilkår. 

Max 500 (499 deltagere og 1 underviser):

Undervisning og foredrag, hvor deltagerne kan sidde på række og have front mod underviseren, fortsat kan afvikles under undtagelsen fra forsamlingsforbuddet, der tillader op til 500 deltagere. Det vil sige foredrag kan man fortsætte med og klasseundervisning (f.eks. sproghold) kan foregå i henhold til disse regler. 

Undervisningen skal foregå som et foredrag - det er altså ikke muligt for underviseren at bevæge sig rundt blandt deltagerne. Underviseren skal blive foran holdet!

Derudover skal der stadig leves op til kravene om afstand og rengøring. Det er den enkelte skoleleders ansvar at undervisningen lever op til reglerne.

Specielt for kor
Kor og orkestre kan virke under undtagelsesbestemmelsen, således at der kan være op til 500 deltagere. Kor aktiviteten, skal foregå siddende - man må ikke synge stående! Herudover skal man overholde de almindelige regler for kor, altså 4 kvadratmeter pr. deltager og 2 meter mellem deltagerne.

Babysvømning og andre voksen/barn aktivitet.
Der må afholdes idræts-og foreningsaktiviteter for børn og unge op til og med 21 år med op til 50 personer til stede. Der må desuden deltage de nødvendige voksne over 21 år til at afvikle arrangementet forsvarligt, f.eks. til babysvømning, barn/voksen gymnastik.

Ny Kompensation til aftenskolerne

Der afsættes 60 mio. kr. til at oprette en midlertidig kompensationsordning for tabt deltagerbetaling eller ekstra udgifter, som indskrænkningen af forsamlingsforbuddet medfører, som er målrettet aftenskolerne, daghøjskolerne og Folkeuniversitetet. Når vi ved mere om dette vil vi informere om det. 

 Opfordring til kommunerne

Kulturministeriet har 8 oktober endnu engang opfordret kommunerne til at understøtte aftenskolerne på forskellige måder. 

Læs mere om opfordringerne til kommunerne her 

Hold dig opdateret

Du kan løbende holde dig opdateret på disse sider: 

coronasmitte.dk

sst.dk

Kontakt
Har I spørgsmål til kompensationsordningen, er I velkomne til at skrive til sekretariatsleder Per Paludan Hansen på pph@lof.dk eller jurist og organisationskonsulent Kristian Snerle på krs@lof.dk

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling