LOF's EU-konference

1. juni 2012 kl. 12:10

Det var meget spørgelystne og vidende tilhørere, der deltog i LOF's EU-konference den 31. maj i København. Bertel Haarder, MF (V) talte om EU og demokrati og vigtigheden af at få borgerne med. Vi får borgerne med ved, at EU bliver løsningen i stedet for problemet. Vi skal satse på områder, der er borgernære og af interesse for borgerne.

Mette Buskjær Christensen, Dansk Institut for Internationale Studier, spurgte, om EU i sin nuværende form kan overleve den økonomiske krise. Hun mente, at denne krise egentlig består af tre kriser - en strukturel krise, en policy-krise og en demokrati- og tillidskrise. Vi må forholde os til alle tre kriser for at klare den store krise, og der er behov for mere EU.

Mark Ørsgten, medieforsker ved RUC, holdt oplæg om EU og medierne. Han konkluderede, at medierne støtter og spejler den Christiansborgpolitiske vægtning af EU og EU-emner, og medierne skifter, når emnerne skifter. Medierne dækker overvejende EU på de nationale politikeres præmisser.

Konferencen sluttede med et oplæg om tiden efer det danske formandskab. Det var Eva Kjer Hansen, MF (V) og formand for Folketingets Europaudvalg, der gjorde status. Det danske formandskab har væreet præget af finanskrisen; arbejdet er gjort, men det er begrænset, hvad der er af store resultater. Formandskabet har ikke kastet meget af sig i offentligheden og i medierne. Det haster med nye initiativer på det indre marked, og Eva Kjer Hansen kunne godt tænke sig en diskussion om de nationale parlamenters bevidsthed om EU.

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling