Idetræf var fuldt af gode ideer

25. maj 2022 kl. 15:19

LOF's idetræf levede til fulde op til sit navn. De 100 deltagere var fyldt med inspiration, erfaringer og nye ideer, da de søndag gik til den afsluttende frokost.

Venstres partisekretær Christian Hüttemeier åbnede træffet med en invitation til LOF om at deltage i hans vision om liberal bevægelse for mere frihed. Partisekretæren misundte LOF for sin evne til at samle deltagere. I har mere end 70.000 deltagere. Det er mere end dobbelt så mange som vores medlemmer.

Lisbeth Overgaard Nielsen, der er leder af program, partnerskaber og kommunikation i Dokk1 i Århus forklarede om, hvordan hendes organisation arbejder med partnerskaber, og hun inviterede i et efterfølgende modul til dialog om partnerskaber og samskabelse. Der var i det hele taget mange gode og konkrete dialoger i de i alt ni moduler.

Lone Belling, forfatter til bogen "Bæredygtighed - fra moralsk pegefinger til etisk kompas" sluttede lørdagens faglige program af med det store spørgsmål; Kloden kalder - hvad svarer LOF? Hendes bud var at folkeoplysning kan skabe aktiviteter med mulighed for refleksioner og samtaler og indbyde til kurser, hvor det er konkrete handlinger og gode fællesskaber, der kan omsætte verdensmål til hverdagsmål.

Forud for middagen skålede vi for LOF´s 75 års jubilæum i 2021. Efter en hyggelig middag med god snak ved bordene var der underholdning af trioen "de halvgamle". Vi fik rørt sangstemmerne og hørte også gamle skillingsviser fra en svunden tid.

Søndagen indledes med morgensamling. Derefter fik vi besøg af Vanja Horvat Pedersen fra Silkeborg Kommune. Deres nye fokuseret indsats med at imødegå ensomhed ved at skabe en 'drømmekommune', hvor alle tilbydes en vej ind i fællesskaber gennem en lang række tværgående initiativer, der involverer unge og ældre - og kommunens borgere i øvrigt, gav eftertanke hos mange.

Slotsejer Svend Brodersen sluttede træffet af med en opsang til LOF'erne. I skal se mulighederne og gribe chancen.

De mange oplæg på idetræf havde en rød tråd med inspiration og bæredygtighed, partnerskaber og nye målgrupper. En række muligheder, hvor LOF kan bidrage og gøre en forskel for dem, der deltager i vores aktiviteter.

Du finder de oplæg, der blev præsenteret via dette link

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling