Valgarrangement om dannelse og oplysning

12. oktober 2021 kl. 14:34

Kommunalvalget den 16. november er en oplagt mulighed for LOF. Valget kan bruges til at sætte fokus på folkeoplysningen, etablere gode samarbejder med lokale politikere og til at få synlighed gennem gode arrangementer. LOF Sydfyn har et spændende arrangement om oplysning og dannelse på programmet. 

"Har mennesket alt i alt brugt sin intelligens til at skabe en bedre verden?"

Politik bør handle om langsigtede visioner. Om det, der forener os alle, frem for det, der skiller os ad. Det mener LOF Sydfyn, der sammen med Svendborg Forsamlingshus har arrangeret en politisk debat forud for kommunalvalget. I modsætning til mere traditionelle vælgermøder, skal der dog ikke diskuteres lokalpolitik. Filosof Lene Andersen og fremtidsforsker Peter Hesseldahl er sammen med fem lokale politikere inviteret til at give forskellige vinkler på ovenstående spørgsmål, som deltagerne også få mulighed for at debattere.

Dannelse og synlighed
- Det er fuldstændig grundlæggende for vilkårene i vores samfund at få diskuteret, om det vi gør, er hensigtsmæssigt i en lang eller en kort tidshorisont. Debatten kan både komme til at handle om lokale forhold eller globale udfordringer så som integration og klima, tanken er, at diskussionen skal foregå på et højere plan end lokalpolitik eller gør. Det er folkeoplysning, siger skoleleder i LOF Sydfyn, Erik Jacobsen og fortsætter:

- Vi ville ikke lave endnu et valgarrangement, hvor politikerne satte sig selv i centrum. Vi har gjort det klart for politikerne, at de ikke skal bruge aftenen på at promovere sig selv.

LOF Sydfyn har brugt 10-procent puljen til arrangementet. Han ser arrangementet som en god måde at få synlighed på i lokalområdet.

- Jeg håber, vi får en god og oplysende debat, og at folk går hjem og siger, det var et fedt arrangement, som forsamlingshuset og LOF har lavet, siger Erik Jacobsen.

Inspiration til kommunalvalget
LOF har også tidligere stået for arrangementer op til kommunalvalget med en lidt anderledes vinkel. Flere afdelinger har arrangeret fællesspisning og debat med titlen "Valgflæsk og rævekager". LOF Mariagerfjord/Rebild har tidligere arrangeret foredraget "Indblik i det politiske maskinrum" med journalisterne Søren Wormslev og Jens Ringberg.   

Har i brug for sparring på udviklingen af et arrangement i anledning af kommunalvalget, så kontakt Kristian Snerle krs@lof.dk eller Dorthe Lykke Olsen dlo@lof.dk

Kommunalvalg
Vi har oprettet menupunktet Kommunalvalg på lofnet. Her kan du finde flyere med information om, hvordan LOF kan bidrage til samarbejdet i kommunen. I finder også tips til, hvordan vi kan bruge kommunalvalget til at sætte fokus på folkeoplysningen.         

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling