LOF's skoleledere samledes for første gang siden corona

2. september 2021 kl. 11:33

Fredag den 27. august mødtes LOF's skoleledere igen til det første fysiske skoleledermøde i over to år. På Fjelsted Skov Hotel i Ejby samlede vi op på samarbejdet under corona, fik faglige oplæg og uddelte skulderklap over, hvordan vi har hjulpet hinanden igennem en udfordrende tid.  


Styrket samarbejde

- Vi har vist, at aftenskolen ikke bare er dem, der gør, det vi plejer. Vi omstillede hele vores organisation. I de 25 år, jeg har været i LOF, har jeg ikke set en større metodeudvikling, end den, vi har været igennem det sidste halvandet år. Vi har styrket vores samarbejde og fundet ud af, at der er mange ting, vi kan hjælpe hinanden med, sagde sekretariatsleder Per Paludan Hansen i sin velkomst til de 22 skoleledere.

Samarbejdet er også blevet styrket lokalt.
- Vi har fået nye sparringspartnere. Og nu kommer kommunen til os, fordi de ved, at ting fungerer i LOF, sagde John Dalsgaard, skoleleder i LOF Stevns.
- Vi har fået flere nye undervisere, fordi de har hørt at forholdene er gode hos os, fortalte skoleleder i LOF Nordvestsjælland, Karina vincentz.
- Der har været god hjælp og sparring i vores afdelingsfællesskab, sagde Susanne Jershøj fra LOF Faxe.

Markedsføring, statistik og netværk
Det gode samarbejde kan bruges til at markedsføre LOF's tilbud. For at belyse hvordan, havde vi inviteret Andreas Johansen fra designbureauet Assembly og hans samarbejdspartner Tobias Frost. De to grafiske designere holdt oplæg om, hvordan man udnytter sit netværk til at få mere synlighed. I flere oplæg fokuserede vi på, hvordan facebook og andre sociale medier er en vigtig del af en afdelings markedsføringsstrategi. Deltagerne i skoleledertræf blev også inspireret til at bruge den viden, vi har om vores kursister og deres adfærd via ASA, Facebook, Google analytics, iPaper og nyhedsbreve.
- Det var en rigtig god dag. Selvom det ikke lige er der, hvor jeg står, så kan jeg godt se, hvor jeg skal hen. Det overrasker mig, at facebook kan være så afgørende. Statistik er spændende, og det er ikke er nok at vi smider en annonce i lokalavisen. Vi skal gøre noget mere, siger skoleleder i LOF Skanderborg Birgitha Kure Christensen efterfølgende.

Afskedsskål
Selvom det fysiske møde kan noget særligt, fortsætter skolelederne og landsorganisationen med at mødes på jævnligt på Teams, så vi oftere kan videreudvikle LOF sammen. Dagen sluttede med uformel hygge og en festlig og kørevenlig drink, der blev nydt udendørs.

Find alle oplæg fra skoleledertræf her

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling