LOF starter igen med bevægelse, oplevelser og fokus på markedsføring

26. maj 2021 kl. 14:15

I sidste uge kom den gode nyhed, at aftenskolerne åbner, og LOF er nu endelig kommer helt i gang. Særligt bevægelseshold og enkeltstående arrangementer går godt. Selvom man kun har få hold, kan de være vigtige for at sikre deltagere til efteråret.

De fleste steder i landet er der god mulighed for at holde formen ved lige i LOF. Bevægelsesholdene har fået godt fat og fortsætter flere steder med hold juni ud og enkelte sommeraktiviteter. Undervisere og deltagere har også mod på keramik, sang, sprog og madlavning, selvom aftenskolesæsonen traditionelt set er ved at ebbe ud. Sommeraktiviteter med få mødegange og enkeltstående begivenheder er der også plads til, mens vi tager tilløb til en mere storstilet sæsonstart i august.

Aktiv forsommer
- Vi synes, det er vigtigt, at vi viser, vi er der for deltagerne, og at vi er klar til at gennemføre de aktiviteter, vi må. Og så starter vores konkurrenter hold her i foråret. LOF ville komme for langt væk i folks bevidsthed, hvis vi ventede helt til august, siger Helle Magh, skoleleder i LOF Slagelse. Afdelingen startede med udendørshold og bevægelsesfag og genstarten af de øvrige hold er gået bedre end forventet.
- Vi skrev først ud til alle de deltagere, der havde tilmeldt sig noget, som blev aflyst. Derudover har vi markedsført i nyhedsbreve, på Facebook og brugt skabelonerne til pressemeddelelser og fået flot omtale. En tredjedel af de tidligere kursister har tilmeldt sig nu. Vi har også fået enkelte nye deltagere. Det er vi positivt overraskede over. Vi hører både om de kursister, der står og tripper for at komme i gang og om dem, der helst vil vente, til flere er vaccinerede, siger hun.

LOF Slagelses arbejde for at holde afdelingen i gang i foråret viser sig nu at bære frugt.
-  Vores onlinehold i sang og musik fortsætter fysisk, og det udendørshold, vi havde i keramik, rykker nu inden for, mens nogle af motionsholdene helst vil fortsætte ude, så ikke alt skulles startes fra bunden, siger Helle Magh. 

Aktive undervisere
Hverken i Slagelse eller i LOF Holstebro-Struer-Lemvig har det været svært at finde undervisere til forsommerens hold. Og de vil gerne hjælpe med at skaffe deltagere.
- Det er mit indtryk, at underviserne er lige så sultne efter at komme i gang som alle os andre. De hjælper med at øge synligheden på Facebook, og de har som regel en idé om, hvordan de kan nå de potentielle kunder. Derudover har vi sat alle hold på hjemmesiden, så der er så meget som muligt at vælge imellem, siger skoleleder Bent Bjerregaard.

Hos ham er det især bevægelsesholdene, der går godt.
- I sommer har vi et helt nyt hold med yoga for teenagere. Det kører i samarbejde med kommunen, der havde nogle midler til aktiviteter for børn og unge. Vi håber selvfølgelig, nogle af de unge fortsætter på vores andre yogahold. Vi gennemfører også en yoga-uge i juli for voksne, siger han. Og så har han sat et endagskursus op i brugen af Teams.
- Vi tror, at onlineundervisning er kommet for at blive. Vi har dog oplevet, at nogle af vores deltagere er usikre og ikke kunne få det til at fungere, derfor tilbyder vi en undervisningsgang, hvor de kan lære programmet stille og roligt, siger Bent Bjerregaard.

Enkeltstående arrangementer
Også i LOF Syd har man fokus på at bruge underviserne i markedsføringen.
- Vi vil gerne have gang i så meget som muligt, men vi har primært koncentreret os om at få de tidligere hold i gang igen. Vi har talt med hver enkelt underviser og bedt dem skrive til alle tidligere deltagere, og vi har også markedsført i nyhedsbreve, siger skoleleder Louise Weiss Petersen.
Afdelingen har især succes med enkeltstående arrangementer.  
- Vores "beer walk" på Gendarmstien blev udsolgt. Det er en vandretur med indlagt ølsmagning og et par små udfordringer og konkurrencer undervejs. Vores andre enkeltstående arrangementer går også rigtigt godt. Folk hungrer efter oplevelser, og en enkelt mødegang er nok lettere at overskue, siger hun.  

En særlig succes i LOF Syd er arrangementet "Grill & Bålmad på nye måder", som er en masterclass med den lokale kok Jonas Keller. Kurset foregår i baggården bag restauranten.
- Han griller alt. Både fisk, grøntsager og sødt. Kurset er udsolgt, og det er kun mænd, der har tilmeldt sig, fortæller Louise Weiss Petersen.

Den næste Beer walk og opfølgning på Grill & Bålmad; Grillbar Deluxe er ligesom LOF Syds øvrige mad-arrangementer markedsført i et særligt katalog Bag om smagen. Arrangemeneterne er også markedsført i vores fælles digitale katalog Oplev Danmark.
Læs mere om Oplev Danmark her

Mere om genstart
Vi har samlet idéer og dokumenter om genstart på siden lofnet.dk/genstart 

Har din afdeling planlagt spændende sommeraktiviteter, eller har I en god genstartshistorie, I gerne vil fortælle om, så del gerne i facebookgruppen for skoleledere eller skriv til shd@lof.dk.

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling