DLDP, Venstre og LOF fik besøg fra Kenya

12. november 2021 kl. 10:17

DLDP, som deler sekretariat med LOF, har netop haft besøg af organisationens ældste samarbejdspartner Center for Multiparty Democracy (CMD) fra Kenya. CMD's formand Senator Abshiro Soka Halake (th) og direktør Frankeline Mukwanja (tv) besøgte blandt andre Venstre, VU, Folketinget og LOF's sekretariat. Besøget var det første af sin slags siden corona.

Coronatidens rejserestriktioner skabte store udfordring for Danish Liberal Democracy Program (DLDP). DLDP er oprettet af Venstre og arbejder for at styrke demokratiet og særligt flerpartisamarbejdet i udvalgte udviklingslandet. I oktober 2021 blev det endelig muligt for DLDP igen at modtage besøg fra en af sine partnerorganisationer, nemlig Center for Multiparty Democracy, (CMD) der er en paraplyorganisation for 30 politiske partier i Kenya. Formand Senator Abshiro Soka Halake besøgte Danmark for første gang. CMD's Direktør, Frankeline Mukwanja har tidligere besøgt Danmark, hvor han blandt andet har deltaget i Folkemødet på Bornholm.

Ungt demokrati
De to kenyanere var blandt andet på besøg hos LOF's sekretariat. Her fortalte sekretariatsleder Per Paludan Hansen dem om LOF og om vores bidrag til det danske demokrati og samfund.

- Vores demokrati i Kenya er meget ungt. Det sætter ting i perspektiv at høre historien om, hvordan det danske demokrati har udviklet sig, og om hvordan I bidrager. Det giver os et håb om, at vi er på rette spor, sagde CMD's formand, Abshiro Soka Halake.

Samarbejdet med CMD handler blandt andet om, hvordan flere unge i Kenya kan blive involveret i politik. Der er essentielt for demokratiet, at det lykkes, eftersom gennemsnitsalderen på de over 51 millioner kenyanere er omkring 20 år. 

- Vores problem er, at den gruppe, flertallet af befolkningen tilhører, ikke er repræsenteret, fortæller formanden. DLDP forsøger at ændre situationen ved at samle unge og voksne fra forskellige partier og få en dialog om, hvor vigtigt det er at inddrage den yngre del af befolkningen i det politiske arbejde. Derudover arbejder DLDP på at skabe dialog på tværs af de politiske partier, hvilket der ikke er tradition for i Kenya.

Collage DLDP

Folkemøde
Folkemødet i Kenya er flagskib i CMD og DLDP's arbejde for at styrke den politiske dialog. De to organisationer har to gange stablet et fysisk folkemøde på benene i Kenya under navnet "People Dialog Festival."

- Her er det folket, der kommer, og der bliver skabt dialog med politikerne, som bliver nødt til at forholde sig til de spørgsmål, der bliver stillet. Det sker ikke andre steder i Kenya, hvor politiske budskaber plejer at være noget, der bliver råbt ud fra en megafon. Folkemødet i Kenya er epokegørende, siger Program Manager i DLDP, Bent Nicolajsen. CMD er nu i gang med at planlægge det næste kenyanske folkemøde, som afholdes i mats 2022 i Nairobi.

Under besøget i Danmark mødtes Senator Abshiro Soka Halake og Frankeline Mukwanja med Winni Grosbøl, Bornholms borgmester, hvor de fik mulighed for at udveksle erfaringer fra folkemøderne. De to kenyanere talte også med Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

- For DLDP var besøget en konsolidering af et solidt og godt samarbejde og et godt udgangspunkt at arbejde videre ud fra, siger Bent Nicolajsen.  

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling