DLDP får bevilling til at arbejde i Afrika og Nordmakedonien

24. juni 2021 kl. 13:17

DLDP har netop modtaget en bevilling på 19,2 millioner. Det betyder, at DLDP kan fortsætte sit arbejde for demokrati og flerpartisamarbejde frem til udgangen af 2025. Projekterne vil foregå i Sydafrika, i Kenya, og om noget helt nyt nu også i Nordmakedonien.

Af Signe H. Damkjær

Folkemøder kan holdes mange steder. På weekendens folkemøde i Allinge deltog DLDP i en samtale om, hvordan folkemødet foregår i henholdsvis Kenya og i Nepal, og hvordan folkemøder på tværs af kontinenter kan inspirere hinanden.
- En ting er, at man kan give inspiration fra Danmark, men det giver nogle gange mere mening at sammenligne folkemøder i lande, der ligner hinanden mere, siger Bent Nicolajsen, der er projektleder i DLDP. Han var en del af panelet sammen med Lisbeth Pilegaard, direktør i DIPD, Clara Halvorsen, bestyrelsesmedlem i Radikale Venstre, Frank Mukwanja, direktør i Centre for Multiparty Democracy og Hon. Minendra Rijal, medlem af det nepalesiske parlament.  

Ny bevilling
Folkemødet i Kenya blev holdt første gang i 2019, og er et resultat af DLDP's samarbejde med CMD, som er en paraplyorganisation for politiske partier i Kenya. Og når det næste folkemøde holdes i Kenya, vil DLDP også være involveret. DLDP har nemlig netop modtaget en bevilling, der gør, at organisationen kan fortsætte sit arbejde de næste 4,5 år.

DLDP er oprettet af Venstre med det formål at fremme demokrati i udviklingslande. I Kenya og i Sydafrika vil samarbejdet primært handle om at styrke lokalpolitik.
- I Kenya er formålet at hjælpe de forskellige partier til at udvikle deres politiske indhold og finde balancen mellem samarbejde og konkurrence. Vi har gode erfaringer fra Sydafrika, hvor Venstre kan bidrage med deres mangeårige erfaringer med borgmesterposter, siger Bent Nicolajsen.

Nordmakedonien
Bevillingen betyder også, at DLDP går i gang med et helt nyt samarbejde i Nordmakedonien. Har skal DLDP arbejde tæt sammen med sin svenske søsterorganisation Centerpartiets internationella stiftelse.
- Balkan er interessant, fordi det er tættere på EU, og det kan give nogle andre perspektiver på Venstres arbejde. Nordmakedonien er  i gang med en demokratiseringsproces, der går både forlæns og baglæns, og der er mange udfordringer at tage fat på, siger Bent Nicolajsen.  

Detaljerne om, hvordan DLDP skal engagere sig, og hvilke projekter organisationen skal tage fat på, er endnu ikke på plads. Det er dog sikkert, at DLDP igen vil være involveret i Folkemødet i Kenya i 2022.

- I Kenya hedder folkemødet "Peoples Dialog Festival," og det er i den grad en festival. Der er musik, kunstudstillinger, teaterforestillinger og en meget kunstnerisk indretning af scenerne. Her kan vi godt hente inspiration til det danske folkemøde, siger Bent Nicolajsen.

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling