Sådan tager vi ansvar for LOF

16. marts 2020 kl. 14:33

LOF står ligesom resten af samfundet på ubetrådt grund. Sammen med DFS (Dansk Folkeoplysnings Samråd) og de andre oplysningsforbund, arbejder vi på at sikre kompensation for vores aktiviteter.  Sekretariatsleder Per Paludan Hansen understreger, at det er vigtigt, vi alle tager ansvar for LOF som virksomhed.

- LOF er ligesom resten af Danmark i en situation, ingen havde forudset. Det er en situation, vi ikke har forberedt os på, men vi skal nok komme godt igennem. Det er vigtigt, at alle afdelinger tager ansvar for danskernes sundhed, ligesom vi også skal tage ansvar for LOF's økonomi, siger sekretariatsleder Per Paludan Hansen. 

LOF er arbejdsgiver for blandt andre vores undervisere. Ifølge vores lønbekendtgørelse, udbetaler vi løn for undervisning, der udskydes eller aflyses med mindre end en uges varsel. Gav I jeres undervisere besked torsdag den 12. om, at deres aktivitet skulle udskydes, har underviseren altså krav på løn til og med onsdag den 18. marts.

Som udgangspunkt er vores aktiviteter udskudt. Der skal derfor ikke betales penge tilbage til vores deltagere. 

Vi sætter fokus på folkeoplysningen
Landsorganisationen har sammen med DFS en dialog med kulturministeren og kulturministeriet om situationen. 
- Vi arbejder på højtryk for at sikre, at kulturministeren er opmærksom på de særlige udfordringer, der er på vores felt. Det er hun, men der er ikke en løsning endnu. Vi skriver også til alle folketingets folkeoplysningsordførere for at bede dem om at være med til at sikre, at der kommer den nødvendige kompensation, siger Per Paludan Hansen, der også er formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd. 

Landsorganisationen arbejder derudover sammen med de øvrige oplysningsforbund om at sætte fokus på aftenskolerne.
- Vi har kontaktet alle landets kommuner. Det er glædeligt at høre, at nogle kommuner allerede har lavet foranstaltninger. Vi er i tæt dialog med vores skoleledere og vil naturligvis informere løbende, så snart vi ved mere, siger Per Paludan Hansen. 

Læs det brev, som oplysningsforbundene har sendt til kommunerne her 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Per Paludan Hansen på mail: pph@lof.dk eller telefon 21465580

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling