Sådan bruger I sundhedsugen - links til materialer

28. september 2020 kl. 12:08

ABC for mental sundhed har udnævnt uge 41 til mental sundhedsuge. I denne artikel finder du links til materialer samt tips til, hvordan I kan bruge ugen som rygstød til jeres markedsføring. Brug ugen til at sætte fokus på, hvordan LOF og vores aktiviteter bidrager til menneskers sundhed og trivsel. 

LOF kan udnytte, at ABC for mental sundhed sætter fokus på danskernes mentale trivsel i hele uge 41. ABC for mental sundhed fokuserer på alt det, der gør, at vi danskere trives. Forskning viser, at vi trives, når vi er tager del i meningsfulde aktviteter i fællesskab med andre. LOF og vores aktiviteter bidrager derfor i høj grad til at give mennesker mere modstandskraft og øge vores deltageres livsglæde.

Læs mere om baggrunden for sundhedsugen i artiklen Sæt fokus på mental sundhed i uge 41

Tryghed i fællesskab med andre
Temaet for ugen er aktiviteter i det fri, men alle aftenskoleaktiviteter bidrager positivt til vores deltageres trivsel. Vores deltagere har savnet og manglet LOF's aktiviteter under corona. Nedlukningen viste os, at der er brug for os. Også fra politisk side er der fokus på nødvendigheden af at holde fritidsaktiviteterne i gang. Alligevel er mange ikke helt trygge ved at deltage i fællesskaberne. Læg derfor vægt på, at LOF er en professionel arrangør med styr på alle de sundhedsmæssige foranstaltninger.  

Professionelt materiale
ABC for mental sundhed stiller film og andet professionelt markedsføringsmateriale til rådighed for LOF og andre medlemmer af netværket. Find materialet på hjemmesiden abcformentalsundhed.dk

Se nogle af filmene her

Tag et kig på netværkets facebookside: www.facebook.com/abcformentalsundhed.
Her lægges mange små, gode film ud. Del de relevante film på jeres egen afdelings facebookside og skriv en kort tekst om, hvad der sker i jeres afdeling. I uge 41 vil du også kunne dele opslag om mental sundhed fra landsorganisationens facebookside: www.facebook.com/lofdk

På lof.dk kan du læse LOF's eget interview med professor MSO i mental sundhedsfremme ved Statens Institut for Folkesundhed, Vibeke Koushede: "Hold fast i fritidsinteresserne og styrk din mentale sundhed.
Artiklen er skrevet om til en pressemeddelelse, som I kan sende til jeres lokale medier.
Klik her og hent pressemeddelelsen

Inspirationskatalog og folder
Vi har samlet gode eksempler og inspiraiton til aktiviteter i et inspirationsnotat. Her finder links til information og forslag til øvelser i det fri. 
Hent LOF inspirationsnotat her 

ABC for mental sundhed har udviklet et  inspirationskatalog. Her kan I få inspiration til aktiviteter og tips til kommunikation og markedsføring.
Klik her og hent kataloget

I er også velkomne til at bruge ABC for mental sundheds generelle folder. Folderen kan bestilles gratis. I kan hente den på hjemmesiden og printe den selv, så den kan deles ud på alle hold.
Hent folderen her

 

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling