Ny pulje - 1000 nye fællesskaber mod ensomhed

20. november 2020 kl. 11:50

Der er den 6. november afsat 10 millioner til en særlig "strakspulje," som skal etablere 1000 nye fællesskaber og dermed afhjælpe ensomhed. Puljen kan søges nu, og alle midler skal være uddelt inden jul.

Puljen henvender sig til foreninger, der allerede er aktive i lokalområderne og er derfor særligt relevant for LOF.

Læs mere om puljen, ansøgningsfristerne og kravene her

Om puljen
Coronatiden har medført, at flere mennesker er blevet ensomme. Derfor har regeringen og flere andre partier oprettet en strakspulje på 10 millioner kroner. Puljen inviterer i høj grad til, at aftenskolerne kan byde ind, da den kan søges af foreninger, der allerede er aktive i lokalsamfundet.  

Midlerne skal gå til at sætte gang i aktiviteter, der etablerer nye fællesskaber og dermed bekæmper ensomhed. Aktiviteterne skal give borgere over 21 år adgang til fællesskaber, som de ikke tidligere har haft adgang til.

Søg på tre forskellige måder
Der er tre forskellige modeller for, hvordan puljen kan søges. De tre modeller har ansøgningsfrist henholdsvis den 3. december, den 10. december den 14. december.

Puljen administreres af Slots- og kulturstyrelsen og er en del af et større tiltag for at bekæmpe den ensomhed, mange oplever på grund af corona.  

Vi har oprettet en netværksgruppe for skoleledere, der vil udveksle idéer om, hvordan vi skabe aktivitet ved hjælp af puljen. Vil du være med i netværksgruppen, så kontakt Dorthe Lykke Olesen på dlo@lof.dk

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling