Idétræf bundet sammen af god energi og FN's Verdensmål

5. februar 2020 kl. 13:35

I søndags tog ca. 120 LOF'ere fra Svendborg med ny viden om verdensmålene og inspiration til, hvordan LOF kan bidrage. Deltagerne blev også præsenteret for LOF's 75-års jubilæumslogo og for planlægningen af LOF's fremtidige administration. Landsorganisationen siger tak til alle der deltog. 

Af Signe H. Damkjær

- Man skaber fællesskaber ved at tage ansvar for lidt mere end sig selv. I LOF glæder vi os derfor til at arbejde med verdensmålene. Til at være dem der får samtaler om verden ind i de danske hjem. Og dem der får informationer og forslag fra danskerne til at nå beslutningstagerne. Her er LOF og andre aftenskoler super vigtige. Sådan åbnede Kim Valentin, formand for LOF's landsorganisation, Idétræf på Hotel Svendborg den 1. februar.

Find alle oplæg og undervisningspræsentationer fra Idétræf her

Ny viden om bæredygtighed
Bæredygtighed og FN's Verdensmål skabte rammen om Idétræf 2020. Temaet er også den overordnede ramme for LOF's strategiske arbejde og for vores aktiviteter i år.

Folkeoplysning er i sig selv et udtryk for bæredygtighed. Det mener Thorleif Jonasson, generalsekretær i FN-forbundet.
- De folkeoplysende aktiviteter, den måde vi mødes på og vores undervisning gennem samtale er et udtryk for bæredygtighed. Det er bæredygtighed at have et samfund, der ikke bygger på vold og magt men på demokrati, sagde han i sit oplæg. Derfor er det oplagt for de folkeoplysende organisationer at give mennesker viden og forståelse for at kunne leve bæredygtigt. 

- Det er dejligt at blive inviteret til at tale om håb. Vores opgave er at dele faktuel viden om det, der går godt, så vi fokuserer på at arbejde for det rigtige, fortsatte Thomas Ravn-Petersen, direktør for Verdens Bedste Nyheder. 
Find Thomas Ravn-Petersens oplæg her 

Fra idé til handling
Efter Thomas Ravns oplæg gik LOF'erne i gang med at identificere hvilke udfordringer, Danmark har i forhold til bæredygtighed og hvilke løsninger, LOF kan bidrage med. Resultatet af workshoppen "Udviklingsforum: Bæredygtighed og Verdensmål i folkeoplysningen" vil blive formidlet i et idékatalog.  
Søndag blev vi klogere på, hvordan Svendborg Kommune arbejder med verdensmålene ved oplæg af kommunens klima- og energikoordinator Charlotte Vesterlund. Temaet og Idétræf blev flot rundet af af meteorolog, forfatter og foredragsholder Jesper Theilgaard.

- Vores klimatårn står og vakler. Det gode er, at vi kender årsagen og midlerne. Kan vi løse det? Ja, hvis vi vil. Det er et spørgsmål om vilje. Det handler om, hvor meget den enkelte vil være med til, sagde han.

Aktiviteter i LOF
Viljen var bestemt til stede blandt deltagerne på Idétræf. I landsorganisationen glæder os til at samarbejde med jer om, hvordan vi omsætter de gode idéer til aktiviteter.

- Vores ambition er, at alle afdelinger har gennemført mindst én aktivitet om bæredygtighed i løbet af 2020. Men skal vi ikke aftale, at det bliver to, sagde Kim Valentin ved konferencens afslutning.

Har du deltaget i Idétræf, så husk at udfylde vores evaluering, så vi kan gøre det ensdnu bedre næste år. 

Klik her for at evaluere Idétræf 2020

Tak for i år. Vi glæder os allerede til Idétræf 2021.  

Find alle oplæg og undervisningspræsentationer fra Idétræf her

Se billeder fra Idétræf 2020 her

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling