Genåbning af LOF fra 8. juni

12. maj 2020 kl. 14:55

Fra den 8. juni kan LOF formodenlig tilbyde aktiviteter og undervisning igen. Vi skal sørge for, at det kommer til at foregå på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Vi er lige nu en del af en proces med sundhedsmyndighederne og Børne- og undervisningsministeriet om at fastsætte de rammer, der skal gælde for os.  

Den 8. juni planlægger regeringen at starte den 3. fase af genåbningen af Danmark. Den del er aftenskolerne, folkehøjskolerne en del af. Selvom udviklingen ser positiv ud i Danmark i forhold til antallet af smittede, må vi indstille os på, at vi i kke kan vende tilbage til aftenskolen, som vi husker den.

Derfor samarbejder vi med de øvrige organisationer i vores sektor, sundhedsmyndighederne og Børne- og undervisningsministeriet om at fastsætte de rammer, aktiviteterne skal foregå i.

- Vi må forvente, at vi kommer tæt på den 8. juni, før vi har rammerne helt på plads. Landsorganisationen deler naturligvis vores viden løbende, siger sekretariatsleder i LOF's landsorganisation, Per Paludan Hansen.

Åbningen sker under forudsætning af, at antallet af coronasmittede i Danmark fortsat er stabilt. 

Kompensationsordninger
Når vi åbner vores aktiviteter, skal vi være opmærksomme på at skabe tryghed for vores deltagere. Ikke mindst fordi nogle af dem føler sig sårbare. Det er derfor vigtigt, at vi sørger for, at der er tænkt over afstand, rentgøring og adgang til toiletfaciliteter. Det kan også være, vi i en længere periode skal udbyde hold med færre deltagere, eller have mulighed for at være i andre lokaler. Derfor arbejder vi på at forlænge de kompensationsordninger, der er til rådighed for os.

- Vi har brug for at sikre, at vi kan lave aftenskole lige så længe, vores samfund er præget af corona. Derfor er vi i gang med en politisk proces, der har til formål at forlænge kompensationspuljerne. Vi ønsker, at den pulje, der udløber den 8. juni skal gælde frem til 8. juli, siger Per Paludan Hansen. 

Onlineundervisning og sommeraktiviteter
Selvom vi snart kan tilbyde fysisk undervisning igen, kan der være fordele i at fortsætte med onlineundervisning som et supplement. Mange af LOF's undervisere deltager på vores kurser i zoom. Landsorganisationen er i samarbejde med interesserede afdelinger i gang med at udvikle idéer til en online sommerhøjskole. Derudover planlægger flere afdelinger på at sætte aktiviteter op i løbet af sommeren og dermed gøre overgangen til efterårssæsonen mere glidende. 

Få inspiration til aktiviteter i sommerperioden i artiklen: LOF på sommertid - inspiration til en aktiv sommer

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling