Afsprittet Årsmøde med god debat

30. september 2020 kl. 12:48

LOF's velbesøgte årsmøde i Middelfart den 19. juni blev afviklet i overensstemmelse med alle sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Dagen bød på livlig debat og på livsstilseksperten Anne Glad, der gav os sit bud på coronasituationens betydning.   Knap 80 engagerede LOF'ere havde fundet vejen til LOF's årsmøde den 19. september på Hotel Comwell i Middelfart. Mange af os havde ikke set hinanden siden nedlukningen i marts, og det var derfor en særlig stor fornøjelse at mødes igen - også selvom der blev holdt afstand og hverken givet kram eller håndtryk.

Formand for LOF's landsstyrelse, Kim Valentin, åbnede dagen med at kæde 250 året for trykkefriheden sammen med LOF's 75-års jubilæum.
 - Trykkefriheden er en del af vores bagage. Det har haft stor betydning for udviklingen af vores samfund, at man indførte trykkefrihed og begyndte at lave teater, satire og senere fik de frihedsrettigheder, der er indført i grundloven, sagde Kim Valentin i sin indledning.

Beretninger og debat
LOF'ernes lyst til at udveksle meninger manglede da heller ikke noget. Da årsmødet lidt senere på dagen debatterede forretningsudvalgets forslag til etablering af en ny struktur, ønskede så mange ordet, at mødet gik en time over tid trods god styring fra dirigenten Carls Holst.

Læs mere om den nye struktur og om debatten her her

I sin beretning om 2019 fremhævede Kim Valentin udviklingsprojektet VANEBRYDERNE, vores nye it-system, ASA, og sagde tak til DLDP, Venstre og andre samarbejdspartnere. Og selvom både formanden og sekretariatsleder Per Paludan Hansens beretningen tog udgangspunkt i 2019, er Corona og situationen for LOF siden marts ikke til at komme udenom.

- Coronasituationen er den største udfordring for vores organisation i vores 75-årige historie. Vi skulle håndtere vores virksomhed, lukke vores aktiviteter ned og tage hånd om vores deltagere og undervisere. Fra starten havde vi et klart fokus på at sikre LOF, sagde Per Paludan Hansen. Han roste skoleledere og bestyrelser for, hvordan vi har fået LOF igennem.
- I fortjener en kæmpe tak for jeres indsats og i den måde, I har håndteret den forandring, vi har været igennem. Vi har haft fantastisk godt samarbejde, der har flyttet mange ting, og vi har bragt LOF et andet sted hen. Et konkret eksempel er sommerhøjskolen, som 6 afdelinger gik sammen om. Vi har haft mere end 200 af vores undervisere på kurser i e-læring, og vi har har arbejdet med digital markedsføring, og udviklet sommeraktiviteter og aktiviteter i det fri, sagde Per Paludan Hansen.

Anne Glad og fællesskaber
Coronatiden har også påvirket vores indkøb og forbrug og fået os til at fokusere på fællesskaberne. Det sagde livsstilseksperten Anne Glad, der var inviteret til at give en analyse af, hvad coronatiden har betydet for vores livsstil.

- Vi er rykket sammen om fællesskaberne i samfundet. Højskolesangbogen var på bestsellerlisten i april, og man burde bygge en statue af Phillip Faber på Vartov. Vi har fornyet vores respekt for sundhedsvæsnet, børnehavepædagogerne, kassedamer og andre i frontlinjen, mange er kommet tættere på deres familie, og så er vi blevet bedre til at holde møder over Teams, sagde hun blandt andet.

Det sidste gælder også LOF. Alligevel kan man ikke erstatte et årsmøde med fysisk tilstedeværelse af LOF'ere fra hele landet. For som Kim Valentin sagde, så kan man ikke alt over Teams.

- Vores fællesskaber forbinder familier, venner, ensomme og mennesker, der ikke kender hinanden, fordi vi tilbyder et fællesskab om en fælles interesse. Det har coronatiden sat på spidsen, sagde han.

Det fysiske samvær i LOF er også udfordret af Corona, da vi valgte af aflyse receptionen for LOF's 75 års jubilæum. Receptionen skulle have fundet sted umiddelbart efter Årsmødet for at markere, at det netop i september er 75 år siden, LOF blev etableret. I stedet udråbte Kim Valentin et trefoldigt leve for LOF. Og så lovede han, at vi får en rigtig jubilæumsfest, når det på et tidspunkt kan lade sig gøre.

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling