Uge 41 er national mental sundhedsuge

29. august 2019 kl. 13:29

Netværket ABC for mental sundhed har udnævnt uge 41 til "Mental sundhedsuge." Som en del af netværket kan alle LOF's afdelinger bruge uge 41 til at sætte fokus på jeres aktiviteter og på, hvordan de bidrager til deltagernes livsglæde. Netværket giver adgang til gode partnere og professionelt markedsføringsmateriale. 

Hele uge 41 sætter medlemmerne af netværket ABC for mental sundhed fokus på aktiviteter, der kan øge danskernes mentale velbefindende. Uge 41 er valgt, fordi WHO har udnævnt den 10. oktober til World Mental Health Day.

LOF og alle LOF's afdelinger er en del af netværket ABC for mental sundhed. Det er derfor oplagt at bruge uge 41 som en anledning til at sætte fokus på de gevinster, vores aktiviteter har for deltagernes mentale sundhed. Det kan gøres gennem en temadag, en kort snak på et eksisterende hold, eller ved at give en gratis kop kaffe og fortælle lidt om LOF. Arrangerer I ikke selv noget, så del gerne de facebookopslag og artikler, som landsorganisationen vil være afsender på i uge 41. 

LOF er mental sundhed
ABC står for Act, belong, commit. På dansk oversættes begreberne til sætningen "Gør noget aktivt, gør noget sammen og gør noget meningsfuldt." Forskning viser nemlig, at menneskers mentale sundhed øges, når vi er aktive sammen med andre om en aktivitet eller interesse, der giver mening for os. 

- Det er ikke nødvendigt at opfinde nye aktiviteter med nye samarbejdspartnere for at være med i uge 41. Det handler om at bruge ugen som en anledning til at fortælle, hvordan LOF's aktiviteter og gode fællesskaber bidrager til deltagernes mentale sundhed. Vi skal folde aftenskolen ud med denne vinkel, siger Dorthe Lykke Olesen. 

Partnere og materiale
ABC-netværket giver LOF adgang til professionelt markedsføringsmateriale og gode samarbejdspartnere. På hjemmesiden abcformentalsundhed.dk finder I en præsentation af hver organisation og kontakoplysninger på den medarbejder, der står for samarbejdet. 

Se listen over samarbejdspartnere her

- Brug gerne listen til at tage fat i jeres kommune eller i en af de organisationer, I i forvejen har et samarbejde med og hør, hvad de planlægger i uge 41. Uge 41 kan også være en anledning til at få en ny samarbejdspartner i tale, siger Dorthe Lykke Olesen. 

Indsend dit arrangement 
Har I allerede arrangementer i kalenderen, vil netværket meget gerne have dem ind på hjemmesiden. Skriv jeres forslag til kampagnekoordinator Sarah Vadgaard, sv@psykiatrifonden.dk

Ønsker I at vide mere om ABC for mental sundhed, eller vil I have sparring på jeres idéer, så kontakt organisationskonsulent Dorthe Lykke Olesen på 

 

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling