Tove Nielsen efter 40 år i LOF Roskilde: LOF er mit hjertebarn

25. september 2019 kl. 13:39

Tove Nielsens hjerte brænder for LOF, for undervisning og for sine deltageres velbefindende. I 40 år har hun underviser i patchwork og andre former for syning. Næsten lige så længe har hun været en del af LOF's bestyrelse. På lørdag fejrer LOF Roskilde Tove Nielsens jubilæum med en reception i Kunstens Hus på Kildegården.

Af Signe H. Damkjær

- LOF er mig hjertebarn. Det betyder virkelig meget for mig at undervise og at være med i bestyrelsen. På grund af sammenholdet, og den udvikling, der sker. LOF er en meget stor del af mit liv.

Sådan siger Tove Nielsen (længst til højre i billedet), der har undervist i syning og patchwork i LOF i 40 år. Da hun begyndte, hed afdelingen LOF Gundsø og formanden hed Birthe Nielsen. Tove er kendt for sit dybe engagement i håndværkets kunst og i de mennesker, hun omgiver sig med.

- For det første elsker jeg at sy. Og så kan jeg så godt lide mennesker. Det er deltagerne på mine hold, der holder mig i gang. Og så de mange nye idéer, jeg hele tiden får til syning og patchwork. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at underviser. Det er noget af det bedste arbejde, man kan vælge, siger Tove Nielsen, der er uddannet fra Håndarbejdets Fremme.

- På grund af Tove har tilslutningen til patchwork været stor igennem de sidste 40 år. Hun er så dygtig en lærer og så godt et menneske. Hvis en elev er syg, så sender hun en hilsen, og hvis en på holdet, har brug for at snakke om noget, så sætter hun sig og gør det. Hendes hold er som en lille familie. Samtidig er hun opmærksom på, at nye elever skal inkluderes i fællesskabet, og hun er god til at forny sig, selvom hun har undervist så længe,  fortæller Marianne Druedal, der har siddet i bestyrelsen med Tove Nielsen i mange år. 

Engagement
Nogle af Toves kursister har gået hos hende i 38 sæsoner. Og Tove har en stor del af æren for gentegningerne.
- Når sæsonen er slut, sætter jeg mig ned og skriver et brev til hver enkelt deltager og minder dem om, at de skal tilmelde sig igen. Og nu hvor postvæsnet er så dårligt, så kører min mand og jeg selv rundt og smider brevene i folks postkasser, fortæller Tove.

Med samme store engagement har Tove været en del af LOF's bestyrelse næsten lige så længe, som hun har undervist.

- Jeg var faktisk formand i nogle år efter Birthe, men det var ikke noget for mig. Jeg blev hængende i bestyrelsen, da Jørgen Ryberg kom ind. Det er jo herligt at være med i sådan en god bestyrelse, og man lærer meget af det. Jeg har ofte sagt til dem, at de skal finde nogle yngre. Men LOF Roskilde har også brug for nogle lokale kontakter, og jeg kender mange mennesker her i Gundsø og Aagerup siger hun.

Uvurderlig
Marianne Druedal er enig i, at den erfarne dame er vigtig for afdelingen.

- Tove er uvurderlig for LOF Roskilde. Hendes hjerte brænder virkelig for LOF. Og så har hun en enorm fightervilje. Hun accepterer simpelthen ikke, hvis der er et hold eller en idé, der ikke bliver til noget, og det smitter af på hele afdelingen, fortæller Marianne Druedal.

Tove Nielsen er involveret i flere af LOF Roskildes arrangementer gennem sit arbejde i bestyrelsen.
- Vi er blevet gode til at uddelegere. For eksempel står jeg for en rundvisning på ARGO vores lokale kraftvarmeværk. Det er en stor glæde for mig at være med i, fordi jeg får erfaring med at forhandle priser og kommer til at møde nogle andre deltagere, end dem der går på mine hold, fortæller Tove Nielsen.

Reception
Lørdag den 28. september fejrer LOF Roskilde Tove Nielsens jubilæum ved en reception i Kunstens Hus på Kildegården i Roskilde. Alle der kender Tove er velkomne til at deltage i receptionen.

LOF's landsorganisation ønsker Tove Nielsen og LOF Roskilde stor tillykke med jubilæet. Vi siger også tak for det store engagement i LOF gennem de sidste 40 år.

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling