Skal din afdeling vinde Aftenskolernes Pris 2019?

16. april 2019 kl. 12:52

I august 2019 uddeles Aftenskolernes Pris. Formålet med prisuddelingen er at sætte fokus på aftenskolernes bidrag til samfundet. I år finder prisuddelingen sted som en del af Kulturmødet på Mors. Prisen uddeles i tre forskellige kategorier, og I har mulighed for at indstille jeres kandidater.

Aftenskolernes Pris 2019 uddeles på Kulturmødet på Mors, der finder sted den 22. - 24. august. Alle er velkomne til at deltage i prisuddelingen. I år uddeles prisen i tre kategorier:  

 • Årets aftenskole
 • Årets underviser
 • Årets aftenskolekommune

Indstil dine kandidater via dette skema inden mandag den 20. maj

Find kriterierne nedenfor eller på lofnet.dk AP19

Indstil dine favoritter
Vi er sikre på, der er mange gode kandidater blandt LOF's aftenskoler og undervisere. Vi opfordrer derfor alle til at fremhæve den særlige indsats, jeres afdelinger og jeres undervisere gør og den store forskel I skaber i jeres lokalområde. Ønsker I at indstille jeres afdeling eller en af jeres undervisere, så skriv en mail til shd@lof.dk. Lav en kort beskrivelse af, hvorfor I mener, jeres aftenskole, jeres underviser eller jeres kommune har fortjent at vinde Aftenskolernes Pris 2019.

Deadline for at indstille er mandag den 27. maj. Herefter afgør en uafhængig jury, hvem der nomineres, og hvem der i sidste ende vinder Aftenskolernes Pris.

Skriv jeres indstilling efter følgende kriterier:  

Årets aftenskole
Denne pris gives til en aftenskole, der i særlig grad lever op til  vores fælles slogan: "Aftenskolen - hvis du vil være rigtig god til noget." Prisen kan gå til såvel store klassiske aftenskoler med en bred kursuspalet som til mindre aftenskoler med en særlig profil - det er kvaliteten, der tæller. Indsatsen kan omfatte en aftenskole, der lever op tilflest mulige af følgende kriterier: 

 • Går nye veje og derfor rammer nye målgrupper
 • Skaber et rum, der emmer af læring, glæde og givende fælleskaber mellem mennesker i forskellige aldre og fra forskellige samfundsgrupper
 • Gør en særlig indsats for sårbare eller udsatte mennesker
 • Bidrager til at løse behov i lokalområdet, som andre aktører ikke tilgodeser

Årets aftenskoleunderviser
Prisen gives til en underviser, der i særlig grad formår at skabe et rum for inspiration, læring og fællesskab. Underviseren er i besiddelse af: 

 • Et fagligt fundament ud over det sædvanlige
 • Pædagogiske evner i særklasse
 • En dyb menneskelig indlevelse og særlige sociale kompetencer
 • Evnen til at nytænke og videreudvikle fagindhold, indlæring og samværsformer 

Årets aftenskolekommune
Denne pris gives til en kommune, der anerkender og værdsætter aftenskolernes betydning i lokalsamfundet. Der kan være tale om en kommune, der

 • Understøtter aftenskolernes rolle som omdrejningspunkt for kultur, sundhed og læring
 • Inddrager aftenskolernes viden og kompetencer i den kommunale opgaveløsning
 • Sikrer aftenskolernes mulighed for udvikling og nytænkning

Skriv og indsend en velbegrundet indstilling inden mandag den 20. maj. Indstil via indstillingsskemaet her, eller skriv en mail direkte til shd@lof.dk.

Om Aftenskolernes Pris
Med prisuddelingen ønsker vi at skabe politisk opmærksomhed om aftenskolerne og at synliggøre at det, aftenskolerne bidrager med. Aftenskolernes Pris samler også de bedste eksempler fra aftenskoler over hele landet, som man kan lade sig inspirere af. Aftenskolernes Pris er arrangeret af AOF, DOF, FOF, Fora og LOF.

 Har I spørgsmål til kriterierne eller brug for sparring, er I velkomne til at kontakte kommunikationskonsulent Signe Damkjær på shd@lof.dk tlf.: 52108817

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling