Dus med ministrene – Ny LOF aftale med Anne Sofie Kragh

1. marts 2018 kl. 10:01

I starten af februar afholdt LOF i Slagelse et arrangement med journalist Anne Sofie Kragh om 35 års danmarkshistorie. Anne Sofie Kragh fortalte om den roste dokumentarserie, "Statsministrene", som hun har stået bag:

- Hun var god til at fortælle. Anne Sofie Kragh var levende, spændende, nærværende og engageret. Som tilhører fik man et godt indblik i, hvordan sådan en serie bliver til. For eksempel er det lidt af et arbejde at få fem forskellige statsministre med på ideen, fortæller Helle Magh, som er skoleleder ved LOF i Slagelse.

Vellykket arrangement
Arrangementet passede godt ind i tiden med et historisk perspektiv. Hovedpersonen var også begejstret for det:

-Det var sjovt at tale for så mange mennesker. Jeg har faktisk aldrig prøvet det før - at tale for så mange. Folk var interesserede og stillede spørgsmål, og det kan jeg godt lide, fordi det giver en anden respons, fortæller Anne Sofie Kragh.

For at et arrangement skal være vellykket, er det væsentligt, at rammerne er i orden. Også på de punkter har det været en succes:

- Arrangementet var godt. Der var tjek på det, og det var et godt publikum at holde foredrag for, vurderer journalisten.

Om "Statsministrene"
Serien, som blev vist på DR1, omhandlede de fem nulevende statsministre i Danmark - to socialdemokrater og tre borgerlige:

- Det var interessant at komme med bag kulisserne gennem foredraget med Anne Sofie Kragh og få indblik i, hvor detaljeret optagelserne er foregået. Hun fortalte, at det er meget nøje planlagt, hvordan statsministrene skal sidde i sofaen og hvordan, de bliver shinet op inden optagelserne. Selv så noget som vejrliget er væsentligt. Solen skal nemlig helst skinne, når statsministrene skal posere. Alt sådan noget tænker man jo ikke over, når serien bliver vist på tv, siger Helle Magh.

Noget, som også var kendetegnende for Anne Sofie Kraghs foredrag, var, at tilhørerne kunne deltage uden at have kendskab til serien:

- Selvom man ikke har set serien, så kan man sagtens være med. Man lærer noget om statsministrene, som også fortæller nogle anekdoter. Arbejdet bag kulisserne med det tekniske kendte folk jo heller ikke til på forhånd. Det er gode historier, og derfor er arrangementet interessant, mener Anne Sofie Kragh.

Det er enestående at samle fem statsministre, som tilsammen har stået i spidsen for Danmark i mere end tre årtier. Og det unikke ved at være toppolitiker har da også været inspirationen for initiativtageren til at producere udsendelserne:

- Kun fem folk ved, hvordan det er at være statsminister. Det er en unik position at være statsminister, som er det højeste, man kan nå. Derfor har det været sjovt at lave programmerne, synes Anne Sofie Kragh.

Velbesøgt arrangement
LOF i Slagelse har tradition for velbesøgte mandagstræf i Musikhuset, hvor der er plads til 400 mennesker. Man har en fast kundekreds, som trofast bakker op omkring arrangementerne og fylder salen. Det var også tilfældet med foredraget med Anne Sofie Kragh, som er vores nyeste LOF-aftale.

Arrangementet om "Statsministrene" kan være en inspiration til LOF's afdelinger, som kan bruge det til efterårsprogrammerne:

- Anne Sofie Kragh kommer med serien ud over scenen, og derfor er arrangementet værd at anbefale til andre LOF-afdelinger, understreger Helle Magh.

Anne Sofie Kragh afslører, at det ikke kan udelukkes, at det fremadrettet bliver til endnu en serie om topfolk. Hun overvejer sammen med sin stab, om der skal sættes gang i et projekt. Men lige nu er der ikke noget konkret i spil.

LOF-aftaler og markedsføring
På lofnet.dk kan du under menupunktet "Udviling" og "LOF-aftaler"  se en liste over alle de oplægsholdere, vi har særlige aftaler med.

Ønsker du hjælp til markedsføring af en LOF-aftale eller et andet arrangement, så kontakt kommunikationskonsulent Signe Damkjær på shd@lof.dk

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling