Sælg aftenskolen på den mentale sundhed

18. april 2017 kl. 15:28

Vi har interviewet sundhedsinnovator Peter Thybo om, hvordan aftenskolerne kan bidrage til den mentale sundhed. Han bakkes op af skoleleder i LOF Ringkøbing-Skjern, Karen Marie Ventzel. Interviewene er blevet til en artikel og en pressemeddelelse, som kan bruges til jeres markedsføring.

Hent artiklen Aftenskolen styrker din mentale sundhed her
Hent pressemeddelelsen Aftenskolen styrker den mentale sundhed her

Hvorfor er det relevant?
Mental sundhed koster samfundet mange penge, og det går ud over de ramtes livskvalitet. Emnet får mere og mere opmærksomhed fra beslutningstagere og kommuner. LOF har derfor en interesse i at synliggøre aftenskolen og vores tilbud som en del af løsningen på den store udfordring, Danmark har med mental sundhed. Ifølge WHO bliver stress og depression en af de største sygdomsfaktorer i de vestlige lande i 2020. Danmark er det land i verden, hvor flest mennesker forlader arbejdsmarkedet på grund af psykisk sygdom.

Om materialet
Peter Thybo er en anerkendt sundhedsekspert. Budskabet om, at aftenskolens tilbud og fællesskaber styrker den mentale sundhed, får derfor stor autoritet og troværdighed, når Peter Thybo er vores talerør. Vi har understøttet hans udtalelser med citater fra skoleleder i LOF Ringkøbing-Skkjern, Karen Marie Ventzel. Dermed får vi en lokal vinkel og forsikrer samtidig læseren om, at Peter Thybos synspunkter har hold i virkeligheden. Resultatet er en artikel og en pressemeddelelse, der er skræddersyet til markedsføring i LOF.

Både artikel og pressemeddelelse er tænkt som inspiration og skabeloner. I er velkomne til at skære dem til og plukke det ud, I kan bruge. Udskift også gerne Karen Marie Ventzels citater med jeres egne eksempler, eller lad citaterne stå og sæt jeres egen skoleleder eller formands navn ind i stedet.

Program
Artiklen er velegnet til jeres trykte program. Ønsker I en kortere version end artiklen, så brug pressemeddelelsen i stedet for. Husk at indsætte jeres egen skoleleder i stedet for Karen Marie Ventzel. Vi har tidligere lavet markedsføringsmateriale med udtalelser fra Bente Klarlund. Det blev til en række artikler i lokale medier samt denne artikel i LOF Holbæks program:

Bente Klarlund program - roteret.jpg

Pressemeddelelser
Lokale medier vægter ekspertkilder som Peter Thybo højt, da det styrker mediets og historiens troværdighed. Når ekspertkilden suppleres med et citat fra den lokale LOF skoleleder, er materialet endnu mere oplagt for lokalavisen. Husk at udskifte citaterne fra Karen Marie Ventzel med jeres egen skoleleder og jeres egne kursuseksempler. Husk også at vedhæfte billede af Peter Thybo og evt., af jeres skoleleder eller jeres deltagere.
Få flere gode råd til pressearbejdet under markedsføring/pressearbejde/Peter Thybo 

Hjemmeside
Godt og informativt indhold på en hjemmeside bliver mere og mere efterspurgt. Gennemarbejdet materiale om interessante emner også er med til at forbedre hjemmesidens placering på Google. Artiklen er derfor velegnet at lægge ud under "Nyheder." Har I ikke et menupunkt til nyheder, så læg den ud i en artikelboks på forsiden. I kan hente artikelboksen fra fællesarkivet i Umbraco.  

Sociale medier
Artiklen er velegnet til sociale medier som Facebook. I kan lægge den ud fra jeres egen hjemmeside eller dele det opslag, der ligger på landsorganisationens facebookside. Har I en LinkedIn-profil, så del også gerne artiklen der.

Citater
Kan I ikke bruge hele artiklen eller hele pressemeddelelsen, så tag citaterne ud og læg dem op på hjemmesiden, sociale medier, i trykt materiale eller andre steder.

Har I spørgsmål eller brug for sparring på, hvordan I kan anvende materiale, så kontakt kommunikationskonsulent Signe Damkjær på shd@lof.dk

 thybo-peter.jpg
Foto: Peter Thybo

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling