LOF og kommunalvalg 2017

30. august 2017 kl. 13:54

Kommunalvalget nærmer sig, og mange LOF afdelinger er godt i gang med aktiviteter og med arbejdet med at påvirke de lokale politikere til at sætte folkeoplysningen på dagsordenen. Her i artiklen får du god inspiration fra dine LOF kolleger i hele landet.  

Primo september varmer LOF Vestfyn op til kommunal- og regionsrådsvalget med en dobbeltduel mellem borgmester Søren Steen Andersen (V), Assens Kommune, og byrådsmedlem Mogens Mulle Johansen (SF) samt regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og Villy Søvndal (SF).

Rammer for aftenskolen
Aftenskolernes Samråd i Odsherred Kommune holder debatmøde om aftenskolernes rammer og vilkår i kommunen den 1. november. Aftenskolerne kan løfte meget selv, men samspillet med kommunen er væsentligt, ikke mindst når det kommer til tilskud og lokaler. Det er et fælles ansvar at sikre borgerne folkeoplysende tilbud. Lokale politikere på folkeoplysningsområdet vil blive inviteret med til debatmødet. Her kan de høre oplæg fra Per Paludan Hansen, sekretariatsleder i LOF og formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd, samt Henrik Christensen, sekretariatsleder i DOF.

Genvalg af borgmesteren eller ej?
LOF Frederikssund inviterer til debatmøde 13. november med repræsentanter for de politiske partier. I samarbejde med partierne vil LOF skabe rammen om et godt debatmøde.

Ved kommunalvalget for fire år siden havde LOF Stevns succes med at arrangere et debatmøde. Derfor er LOF nu blevet opfordret til at gentage succesen. Den 14. november står den så på valgdebat med samtlige 11 opstillingsberettigede partier med Kurt Strand som ordstyrer. Det fortæller skoleleder John Jensen, og han siger, at der formentlig bliver live streaming af mødet.

Påvirkning af politiken
LOF Langå har haft held med at få skrevet ind i Venstres valgoplæg, at "måske skal vi se på, om tilskuddet til foreninger på landet kan differentieres". Skoleleder for LOF Langgå Kirsten Bach siger, at hun godt kunne have ønsket sig en lidt mere konkret tekst, men at Venstres formand for landdistriktsudvalget i Randers byråd håber at kunne få det ført ud i livet med en V-borgmester; uanset udfaldet af valget vil han arbejde for det.

Læs om flere tiltag og idéer om kommunalvalget i artiklen "Mere valgfælsk og flere rævekager"

Vi hører meget gerne fra jer, hvis I planlægger aktiviteter op mod KV 2017; kontakt organisationskonsulent Jan René Westh, jrw@lof.dk.

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling