Travl sæsonstart med stor synlighed

9. september 2015 kl. 10:49

Så er sæsonstarten skudt i gang, og de fleste steder i LOF-landet er der travlt på den rigtigt gode måde. De flotte kataloger bugner af aktiviteter - nogle kendte og andre helt nye. De lokale medier har også travlt med at skrive om de mange gode tilbud hos LOF.

Af Signe H. Damkjær

LOF afdelinger over hele landet melder om en god sæsonstart. Mange aktiviteter er allerede skudt i gang samtidig med, at tilmeldingerne strømmer ind til kommende hold, foredrag og oplevelsesture.

Klassikere og nye tilbud
Det er stadig de klassiske bevægelsesfag, FVU og ordblindeundervisning, der tiltrækker flest deltagere. Mange afdelinger har også success med at tilbyde slægtsforskning og kurser i at skrive sin egen livshistorie.

Foredrag med de lidt større navne er også et effektivt trækplaster.  LOF Guldborgsund har for eksempel tiltrukket 270 tilhørere til et foredrag med Ghita Nørby arrangeret i samarbejde med Højskolen Marielyst. Afdelingen melder også om fulde huse til det kommende arrangement med hjerneforsker Peter Lund Madsen. 
- De store arrangemneter er med til at gøre os synlige i lokalområdet og skaber også opmærksomhed om  vores øvrige hold og tilbud her omkring sæsonstarten, siger skoleleder i  LOF Guldborgsund Flemmning Petersen.  LOF Vordingborg, LOF Sakskøbing, LOF Guldborgsund og flere andre bruger 100-året for kvinders stemmeret til at få godt gang i sæsonen.  

Helt nye tilbud finder også frem til efterårets LOF programmer. I LOF Faxe kan man for eksempel gå til multi fitness i det fri eller til sang for folk med lungeproblemer. LOF Syd tilbyder et kursus i massage for diabetikere og et kursus hvor man lærer at lave pyntefigurer i beton. 

Synlighed
Synlighed er særligt vigtigt omkring sæsonstart. Det er derfor ekstra skønt at se billeder på facebook af LOF afdelinger, der sørger for at vise deres aktiviteter frem på det helt rigtige tidspunkt. LOF Haslev stillede for eksempel med et hold aktive LOF-klædte deltagere i byens arrangement "Stafet for livet". Stafetten varede i alt 24 timer og satte fokus på kampen mod kræft. 

LOF Haslev kæmper mod kræften.jpg
Skoleleder i LOF Haslev, Claus Kronborg (yderst til venstre) med sit hold

- Vi var 24 deltagere i alt, der gik for den gode sag. Samtidig fik vi skabt meget opmærksomhed i lokalsamfundet om LOF. Vi deltog både med vores hold af folk med tilknytning til LOF og med vores kor Haslev Koret, der underholdt, fortæller Claus Kronborg.

Langå by night collage.jpgLangå by night

Også LOF Langå har satset på at tiltrække opmærksomhed ved hjælp af sang og musik. Afdelingen stillede i hvert fald med både pianist, sangere og en rød løber til Langå by night. Til Foreningernes Dag i Næstved viste LOF Næstveds underviser i knipling, hvordan man kan bruge sin kreativitet i LOF. Længere mod øst har LOF Bornholm vist flaget på travbanen, hvor afdelingen både skabte synlighed ved at sponsere et af løbene og ved at udlodde fribilletter.

Næstved og Bornholm Collage.jpg
To gode måder at skabe synlighed på. Til venstre: Knipling i Næstved. Til højre: LOF Bornholm på travbanen.   

Presse
LOF's sæsonstart er gode nyheder, og mange lokalaviser skriver flittigt om LOF. Hvis I ikke allerede har gjort pressen opmærksom på jeres sæsonstart er der hjælp at hente. På LOFnet under markedsføring/kommunikation/pressearbejde kan I finde flere forskellige pressemeddelelser, I er velkomne til at bruge. Se for eksempel pressemeddelelse om sæsonstart eller de to pressemeddelelser med citater af Bente Klarlund Motion forlænger levetiden for kronikere og Dyrk motion og lev længere.

Vil I have en hånd til pressearbejdet, er I altid velkomne til at kontakte kommunikationskonsulent Signe Damkjær på shd@lof.dk

Find en liste med generelle markedsføringstips her

Husk at sende tre eksemplarer af jeres trykte program til sekretariatet!

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling