Grundloven 100 år - 100 talere

21. maj 2015 kl. 20:36

100 kendte danskere er blevet bedt om at skrive en grundlovstale hver. Facebooksiden KaereGrundlov offentliggør en tale om dagen frem til Grundlovsdag den 5. juni. Se blandt andre sekretariatsleder i LOF Per Paludan Hansens tale og bidrag til markeringen af 100-aaret for ændringen af Danmarks grundlov

- Danskerne er demokratisk selvfede. Vi soler os i høje stemmeprocenter til Folketingsvalg. Men er vi egentlig så gode til at engagere alle? Med det spørgsmål starter sekretariatsleder i LOF og formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd, Per Paludan Hansen sin grundlovstale. Den holdt han allerede den 14. maj, og det foregik på Vartov med statuen af Grundvig og et kamera som eneste publikum.

100 talere
Straks efter blev talen dog offentliggjort på facebooksiden KaereGrundlov, hvor den stadig kan ses sammen med andre grundlovstaler af blandt andre filminstruktør Ole Bornedal, performer Per Vers og sangskriveren Lars H.U.G. I perioden op til grundlovsdag den 5. juni vil der hver dag blive offentliggjort en ny tale. 

Alle talerne har det til fælles, at de deltager i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholds initiativ "100 året", der skal markere, at vi I år fejrer 100-året for den ændring af grundloven, der betød, at kvinder fik ret til at stemme og ret til at stille op til valg. 

Bliver man inspireret af de mange dygtige talere, er man også velkommen til at uploade sin egen grundlovstale på siden. 

Styrke demokratiet
- 100-året er med til at minde os om, at vi fortsat skal styrke og udvikle vores demokratiske system. Vi skal værne om ligestilling, rettigheder og demokrati for alle, skriver ministeriet.

Og det er da også en af pointerne i Per Paludan Hansens tale.
- Demokratiet er kun noget værd, hvis det inddrager alle. Det er tid til at standse op og gøre en indsats for at styrke demokratiet. Vi skal styrke uddannelse og oplysning, således at alle har de færdigheder, der er nødvendige for at deltage aktivt, siger han.

Se hele Per Paludan Hansens tale på facebooksiden  eller læs den på bloggen "Værdier på spil"

Kalender
Hjemmesiden 100aaret.dk indeholder også en kalender med grundlovsarrangementer i hele landet.  

Læs mere om 100 året på www.100aaret.dk

Se alle de publicerede taler og følg 100 året på facebook her

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling