Folkemødet 2015: LOF sætter fokus på sundhed og EU

21. maj 2015 kl. 17:09

LOF har som folkeoplysende organisation sin naturlige plads på Folkemødet på Bornholm. Fredag sætter vi sammen med Bente Klarlund fokus på, hvad folkeoplysning kan bidrage med i forhold til sundhed. Lørdag inviterer vi til debat med Uffe Ellemann-Jensen og Morten Løkkegaard om, hvad der skal binde EU sammen i fremtiden. 

Folkeoplysning og fællesskab  som nøglen til Sundhed
Tid: Fredag den 12. juni kl. 13:20 -14:00
Sted: C25, Folkeoplysningens Tels
Deltagere: Bente Klarlund Pedersen, professor, næsteformand i Vidensråd for Forebyggelse
Dorthe Lykke Olesen, Udviklingskonsulent i LOF, master i sundhedspædagogik

En ny fortælling om Europa
Tid: Lørdag den 13. juni kl. 12:45 - 13:30
Sted: D5, Danchels Hus, Venstres Have
Deltagere: Uffe Ellemann-Jensen,  (V) tidligere udenrigsminister 
Morten Løkkegaard, folketingskandidat og tidligere MEP

Folkeoplysning og fællesskab til nyhed.JPG

Folkeoplysning og fællesskab som nøglen til sundhed
Kom til en spændende debat med Bente Klarlund Pedersen om sundhed og folkeoplysning. Bliv klogere på, hvordan fysisk aktivitet kan forebygge en række sygdomme og i nogle tilfælde kan anvendes som led i behandling. Fysisk aktivitet har også en effekt her og nu i form af bedre velvære, bedre humør og bedre cognition. Bente Klarlund, professor, overlæge, dr. med. sætter fokus på motionens betydning for fx mennesker med kroniske sygdomme. Udviklingskonsulent i LOF, Dorthe Lykke Olesen giver eksempler på, hvordan folkeoplysning og aftenskoler kan bidrage til at flere får et sundere og mere aktivt liv - for eksempel i partnerskaber med patientforeninger og kommuner.

Læs invitationen her

En ny fortælling om Europa - til nyhed.JPGEn ny fortælling om Europa
Ophavsmanden til initiativet "En ny fortælling om Europa" Morten Løkkegaard (V), udfordrer Uffe Ellemann-Jensen (V) til debat om, hvad der skal binde EU sammen i fremtiden. Tidligere MEP Morten Løkkegaard tog i 2013 initiativet til det kulturelle charter "En ny fortælling om Europa." Formål er at skabe en ny referenceramme for EU's borgere for, hvilke værdier, idealer og kulturelle aspekter, der kendetegner en EU borger i dag. Hovedbudskab er, at det er nødvendigt at integrere kulturen og videnskaben i det politiske liv, hvis man vil inkludere og engagere borgerne i en dialog om EU's fremtid. I 2012 fik EU Nobels fredspris, men spørgsmålet er, om EU's oprindelige formål som fredsbevarende projekt stadig er tidssvarende. Morten Løkkegaard og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, der repræsenterer hver deres generation af EU borgere, lægger de op til en livlig debat om, hvad der skal legitimere EU over for de yngre europæere, og hvordan unionens sammenhængskraft skal sikres.

Læs invitationen her

Højskole
LOF er sammen med Sydslesvisk Forening, Grænseforeningen og Bornholms Højskole arrangør af et højskoleophold på Bornholm Højskole med Folkemødet som tema. Højskoleopholdet løber fra den 11. til den 17. juni og giver både kursisterne mulighed for at deltage i Folkemødet og se Bornholms seværdigheder. Højskolen er udsolgt, men det er muligt at blive skrevet på venteliste. Læs mere om højskolen og find programmet her.

Bustur
LOF-Skolen arrangerer en endagsbustur til Allinge lørdag den 13. juni. Bussen kører fra Holte kl. 05.45 og samler passagerer op ved Københavns Hovedbanegård kl. 06.15. Der er forventet ankomst til Allinge kl. 10:30. Her får man rig mulighed for at deltage i dagens arrangementer frem til kl. 17.15, hvor bussen kører retur. Hjemkost til Hovedbanegården kl. 21.30. Hjemkomst Holte Station kl. 22.00. Læs mere om busturen og tilmeld dig her

Har du ikke mulighed for at deltage i den årlige festival for politik og folkelighed, kan du følge med på facebook, lof.dk og lofnet. Vores arrangement om sundhed i aftenskolen fredag den 12 vil desuden blive live streamet, og du kan se det på denne side

Venstres arrangementer
På grund af valget har LOF i år påtaget sig ansvaret for at afvikle alle Venstres arrangementer på Folkemødet. Under hele Folkemødet vil LOF derfor være til stede i Danchels Hus, Venstres Have, hvor vi sammen med gode fvillige kræfter skaber rammerne for en række spændende arrangementer. 

Se hele Venstres program for Folkemødet her

 


 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling