Deltag i folkeoplysning for flygtninge

10. september 2015 kl. 09:37

LOF er med i initiativet Folkeoplysning for flygtninge. Aftenskoler har en særlig mulighed for at bygge bro mellem danskere og de flygtninge, der i denne tid bliver en del af vores samfund. Deltag i inspitationsmøderne i efteråret eller få ideer på DFS' hjemmeside.  

De sidste par dage har billeder af store flygtningegrupper i Danmark fyldt medierne. Mange danskere har støttet med penge, tøj, legetøj, mad og tæpper. Som aftenskole og folkeoplysere har vi mulighed for at hjælpe flygtninge og asylansøgere på en helt særlig måde, nemlig ved at gøre det, vi er bedst til. LOF er med i DFS' initiativ "Folkeoplysning for flygtninge." Initiativet går ud på, at lade folkeoplysningen og aftenskolens aktiviteter bygge bro mellem det danske samfund og de mennesker, der fornyligt er blevet en del af det.

Der er mange måder at involvere sig på. LOF's Sprogcenter Kalundborg arrangerer for eksempel barselshold for flygtninge, fodboldtræning, og aktiviteten "kolonihaven som integration." Flere andre LOF afdelinger har allerede holdt oplysning- og debatmøder, hvor både danskere og flygtninge er inviteret.

DFS har samlet alle de gode aktiviteter i et katalog, som alle kan lade sig inspirere af. Konsulenter fra stort set alle DFS' medlemsorganisationer har dannet en arbejdsgruppe, der jævnligt afholder inspirationsmøder for alle, der er interesseret i at vide mere om Folkeoplysning for flygtninge.

21. september kl. 16 - 19
Faxehus Efterskole, Faxe Ladeplads
Se invitationen her.
Tilmeldingsfrist 14. september! 

20. oktober i Viborg

Læs mere om folkeoplysning for flygtninge på folkeoplysningforflygtninge.dk. Følg også med på facebooksiden facebook/FolkeoplysningforFlygtninge

Har jeres afdeling allerede arrangeret aktiviteter eller overvejer I at gøre det, vil vi meget gerne høre om det! Kontakt organisationskonsulent Bent Jørgensen på bent@lof.dk Husk at bruge initiativets logo til jeres arrangementer. I kan downlode logoet her. 

 

 

Varekurven finder du altid øverst til højre.

Vil du finde flere hold eller Gå til bestilling